Käyttäjäehdot



Viimeisin päivitys 22.10.2018

Yleistä

Paf pyrkii tarjoamaan asiakkailleen turvallisen, sosiaalisesti vastuullisen ja räätälöidyn pelipalvelun viihdetarkoituksessa. Tuottaakseen www.paf.com -pelipalvelun ja siihen liittyviä tuotteita (jäljempänä "Pelipalvelu”) Pafin on käsiteltävä henkilötietojasi. Paf suojelee yksityisyyttäsi ja pyrkii suojelemaan henkilötietojasi, kun vierailet Pelipalvelussa ja käytät sitä.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee Pafin Pelipalvelun käyttöä pelaavana asiakkaana Pafin käyttöehtojen mukaisesti (jäljempänä "Sopimus”) ja/tai vierailuja Pelipalvelussa; tämä tietosuojakäytäntö koskee koko Pelipalvelua. Paf antaa sinulle pelitilisi asetusten avulla mahdollisuuden hallita tiettyyn rajaan asti sitä, miten Paf kerää, käyttää ja luovuttaa henkilötietojasi tässä tietosuojakäytännössä sekä evästekäytännössä kuvailluilla tavoilla.

On tärkeää, että tutustut tarkkaan tähän tietosuojakäytäntöön lukemalla sen kokonaan, ja että voit luottaa Pafin tapaan käsitellä henkilötietojasi. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä Pafiin.

Paf noudattaa sovellettavia lakeja ja säädöksiä, mukaan lukien tietosuojadirektiivi (EU) 2016/769, joka astuu voimaan 25.5.2018.

Rekisterinpitäjä

Paf (Ålands Penningautomatförening) on rekisterinpitäjä ja vastuussa kaikista Pafin keräämistä henkilötiedoista sekä kyseisten henkilötietojen käsittelystä. Virossa asuvien henkilöiden henkilötietojen rekisterinpitäjä on Pafin täydellisessä omistuksessa oleva tytäryhtiö AS Pafer. Lisäksi Paf on nimittänyt Paf-konsernin sisäisen tietosuojavastaavan.

Ålands Penningautomatförening
(Y-tunnus 0280695-6)
Lövdalsvägen 8
PB 241
22101 Maarianhamina
Ahvenanmaa, Suomi
Sähköposti: info@paf.com
Puh. +358 20 7910 600

Tietosuojavastaava
Lövdalsvägen 8
PB 241
22101 Maarianhamina
Ahvenanmaa, Suomi
Sähköposti: info@paf.com

AS Pafer
(Y-tunnus 10017059)
Staapli 4-68
10415 Tallinn
Estonia
Sähköposti: info@paf.com

Muutokset

Pafin tarjoama Pelipalvelu kehittyy jatkuvasti, ja sovellettavat tietosuojalait saattavat muuttua, joten Paf voi joutua päivittämään tai muuttamaan tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain ilman erillistä ilmoitusta. Siksi on tärkeää, että luet tämän tietosuojakäytännön aina vieraillessasi Pelipalvelussa. Viimeisimmät muutokset löytyvät tietosuojakäytännön alusta.

Lapset

Paf ylläpitää Pelipalvelussa tiukkaa ikärajaa. Alle 18-vuotiaat henkilöt eivät siksi saa luovuttaa Pafille mitään henkilötietoja. Virossa asuviin asiakkaisiin sovelletaan 21 vuoden ikärajaa, pois lukien vedonlyönti, jonka ikäraja on 18 vuotta.

Pafin keräämät tiedot

Tiedot, jotka luovutat Pafille

Rekisteröityminen

Paf kerää henkilötiedot, jotka luovutat Pafille rekisteröityessäsi pelitilin luomiseksi. Osallistuaksesi online-peleihin sinulla on oltava Pelipalvelussa rekisteröity pelitili. Kun rekisteröit pelitilin, sinun on syötettävä tietoja, kuten nimesi, henkilötunnuksesi, sähköpostiosoitteesi ja asuinmaasi.

Pelipalvelun hallinnointi

Paf kerää myös henkilötietoja, jotka luovutat Pafille Pelipalvelun hallinnoinnin yhteydessä, mukaan lukien tietoja, jotka on annettu pankkitilillesi, sähköiseen lompakkoosi tai muulla Pafin kanssa rekisteröimälläsi maksutavalla tehtävien maksujen hallinnoinnin yhteydessä. Paf saattaa myös pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi.

Saatat myös luovuttaa Pafille tietoja ottaessasi Pafiin yhteyttä tai kun osallistut Pafin aktiviteetteihin tai luovutat tietoja Pafille muilla tavoin.

Pafin muista lähteistä keräämät tiedot

Pafille luovuttamiesi tietojen lisäksi Paf saattaa kerätä ja/tai päivittää henkilötietoja kolmansien osapuolten kautta, esimerkiksi erilaisilta viranomaisilta tai julkisista rekistereistä.

Pafin muista lähteistä keräämiin tietoihin kuuluvat seuraavat tiedot:

  1. Yksilöivät tiedot kuten nimi, henkilötunnus ja osoitetiedot julkisista rekistereistä, joiden tarkoitus on varmistaa, että Pafilla on sinusta oikeelliset tiedot.
  2. Tulotiedot verovirastosta osittain, jotta Paf voisi noudattaa lain rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä (2017/444) mukaisia velvoitteitaan ja osittain, jotta Paf voisi havaita uhkapeliongelmat ja ryhtyä niiden edellyttämiin toimenpiteisiin.
  3. Pafille Pelipalvelussa olevia pelejä tarjoavien pelintarjoajien tiedot, jotka kertovat, onko tapahtunut Sopimusta, pelisääntöjä tai lainsäädäntöä rikkovia huijausta, petoksia tai muita rikkeitä. Paf kerää myös tietoja, joita sinä tuotat pelaamalla pelintarjoajan pelejä; näihin tietoihin kuuluu sekä segmentointi- että profilointitietoja.
  4. Tiedot, joita lainsäädäntö vaatii Pafia tarkastelemaan, esimerkiksi sitä, oletko lain rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä tarkoittama poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö. Paf käyttää tällaisten tietojen tutkimiseen alihankkijoita.
  5. Paf käyttää alihankkijoita, jotka tarjoavat Pafiin ja/tai sinuun peliasiakkaana kohdistuvien petosten, muiden rikkeiden ja sopimattoman käytöksen havaitsemiseen ja estämiseen tarkoitettuja ratkaisuja. Näihin liiketoimintapalveluihin kuuluu internetiin yhdistettyjen laitteiden tutkiminen petosriskin ja aiemmin tapahtuneen petollisten menettelytapojen arvioimiseksi, jotta Paf voisi suojella liiketoimintaansa henkilöiltä, jotka pyrkivät tekemään Pafiin tai sinuun peliasiakkaana kohdistuvia rikoksia.

Pelipalvelun käyttö

Paf kerää myös Pelipalvelun käytön kautta tuottamiasi tietoja, mukaan lukien pelitilillesi ja pelitililtäsi tehdyt maksutapahtumat. Tämä tarkoittaa, että Paf säilyttää ja käsittelee tietoja siitä, miten käytät Pelipalvelua, esimerkiksi pelaamistasi peleistä, käyttämistäsi työkaluista, osallistumisistasi Club Pafin tapahtumiin, pelirahojen siirtämisestä käyttämiesi ulkoisten maksupalvelun tarjoajien ja Pafin pankkitilien välillä sekä sinun ja Pafin välisestä yhteydenpidosta.

Pafin henkilötietojen käsittelyn tavoitteet

Alla kuvaillaan Pafin tavoitteet eli henkilötietojesi käsittelyn tarkoitukset ja lailliset perusteet.

Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Pelitilin rekisteröinti Tietojen käsittely on välttämätöntä Paf-pelitilin avaamiseksi. Kaikki online-pelit edellyttävät, että pelaajana rekisteröit pelitilin Pelipalveluun. Sopimuksen toteuttaminen – Henkilötietojen kerääminen ja käsittely on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää sinun ja Pafin välisen Sopimuksen mukaiset velvoitteensa ja jotta Paf voi solmia Sopimuksen.
Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Pelipalvelun ja tietojesi hallinnointi

Käsittely on välttämätöntä Pelipalvelun hallinnoimiseksi, johon kuuluu muiden muassa pelirahojen siirtäminen pankkitilisi, ulkoisten maksupalvelujen tarjoajien pankkitilien sekä Pafin pankkitilien välillä, rahojesi hallinta ja tietojesi hallinnointi.

Pelipalvelun hallinnointi on välttämätöntä sinun ja Pafin välisen asiakassuhteen ylläpitämiseksi.

Sopimuksen toteuttaminen – Kerääminen ja käsittely on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää sinun ja Pafin välisen Sopimuksen mukaiset velvoitteensa.
Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Räätälöidyn ja personoidun Pelipalvelun toimittaminen Käsittely on välttämätöntä räätälöidyn sisällön luomiseksi Pelipalveluun eli sinua kiinnostavien pelisuositusten, tiettyjen tarjousten ja muun vastaavan sisällön tarjoamiseksi sinulle peliasiakkaana. Sopimuksen toteuttaminen – Kerääminen ja käsittely on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää sinun ja Pafin välisen Sopimuksen mukaiset velvoitteensa.
Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Laadullisen asiakaspalvelun tuottaminen ja tarjoaminen

Paf tarjoaa asiakaspalvelua puhelimitse, sähköpostitse ja chat-toiminnon avulla. Paf käyttää antamiasi tietoja valitusten ja Pelipalvelun ongelmien, esimerkiksi ohjelmavirheiden tai voittojen maksun, tutkimiseen, käsittelyyn ja ratkaisemiseen.

Lisäksi Paf tallentaa keskustelut asiakkaiden kanssa Pafin asiakaspalvelun laadunvarmistus- ja koulutustarkoituksiin asiakaspalvelun parantamiseksi ja kehittämiseksi.

Sopimuksen toteuttaminen – Kerääminen ja käsittely on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää sinun ja Pafin välisen Sopimuksen mukaiset velvoitteensa.

Jos Pafin asiakaspalveluun ottaa yhteyttä henkilö, joka ei ole Pafin asiakas, tietoja käsitellään perustellun syyn mukaisesti. Käsittely on välttämätöntä asiasi hoitamisessa Pafin edun ja sinun etusi vuoksi.

Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Chat-palvelujen tuottaminen ja tarjoaminen tiettyjen pelien yhteydessä

Käsittely on välttämätöntä chat-palvelujen tarjoamiseksi sinulle sekä sinun, Pafin ja muiden pelaajien välisten yhteydenottojen mahdollistamiseksi tiettyjen pelien yhteydessä.

Käsittely on välttämätöntä myös sen varmistamiseksi, että chatin sisältö sekä sinun käytöksesi chatissa ovat sopivia, mikä tarkoittaa, ettei sisältö saa olla loukkaavaa, syrjivää tai rikoksiin kannustavaa.

Sopimuksen toteuttaminen – Käsittely on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää sinun ja Pafin välisen Sopimuksen mukaiset velvoitteensa.
Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Pelipalvelun väärinkäytösten estäminen sekä Pafia ja/tai sinua kohtaan tehtyjen rikkeiden estäminen, lopettaminen ja tutkiminen

Käsittely on välttämätöntä petosten ja muiden rikkeiden estämiseksi ja tutkimiseksi.

Käsittely on välttämätöntä myös häirinnän, laittomien pelitilillekirjautumisyritysten sekä muiden lainsäädännön, sinun ja Pafin välisen Sopimuksen ja pelintarjoajan pelisääntöjen kieltämien toimien estämiseksi ja tutkimiseksi.

Lisäksi käsittely on välttämätöntä turvallisen ja suojatun Pelipalvelun tarjoamiseksi, Pafin IT-ympäristön parantamiseksi ja kehittämiseksi sekä sinun ja pelitilisi suojaamiseksi hyökkäyksiltä ja tunkeutumiselta.

Sopimuksen toteuttaminen – Käsittely on välttämätöntä, jotta Paf ja sinä peliasiakkaana voitte täyttää sinun ja Pafin välisen Sopimuksen mukaiset velvoitteenne.

Tapauksissa, joissa käsittely ei ole välttämätöntä sinun ja Pafin välisen Sopimuksen toteuttamiseksi, käsittely tapahtuu perustellun syyn mukaisesti Pelipalvelun suojelemiseksi väärinkäytöltä, väärinkäytön estämiseksi ja lopettamiseksi sekä Pafiin tai sinuun peliasiakkaana kohdistuvien rikkeiden estämiseksi ja tutkimiseksi.

Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste

Vastuullinen pelaaminen

  • Sosiaalisesti vastuullisen Pelipalvelun tarjoaminen
  • Ongelma-pelaamisen torjuminen, estäminen ja lopettaminen
  • Vastuulliseen pelaamiseen kannustavien ja siinä auttavien työkalujen ja palvelujen tarjoaminen asiakkaille

Paf käsittelee henkilötietojasi, kun sinä asiakkaana käytät

  • Pafin vastuullisen pelaamisen työkaluja ja palveluja, kuten talletusrajoja, pelitilin jäädyttämistä tai peliaikamuistutuksia.
  • Pafin kyselyä tai itsearviointitestiä, jolla saat tietoa pelitottumuksistasi.

Paf käsittelee myös tietoja, jotka olet itse tuottanut käyttämällä Pelipalvelua, mukaan lukien pelaamiskäyttäytymisprofiilisi, ongelmapelaamisen havaitsemiseksi, torjumiseksi ja estämiseksi.

Paf käsittelee henkilötietojasi myös varmistaakseen, ettet ole rekisteröitynyt pelaamisenestorekisteriin sekä toteuttaakseen pyyntösi, mikäli haluat keskeyttää Pelipalvelun käytön.

Paf varaa oikeuden keskeyttää Pelipalvelun käytön osaltasi, jos pelaamistapasi viittaavat vahvasti siihen, että sinulla on uhkapeliongelma ja että et saa pelaamistasi hallintaasi tai et suorita Pafin suosittelemia toimenpiteitä.

Pafilla on käytössä vuosiraja, jonka ansiosta asiakkaat eivät voi tallettaa 30 000 euroa enempää kuin nostavat yhden 12 kuukauden jakson aikana. Automatisoitu ohjelma laskee kunkin asiakkaan pelitililleen suorittamien talletusten ja nostojen välisen erotuksen. Jos asiakkaan pelitililleen tallettamien varojen summa ylittää 30 000 eurolla hänen siltä nostamiensa rahojen summan, talletusten tekeminen asiakkaan pelitilille estetään. Talletusesto pysyy voimassa kunnes asiakkaan henkilökohtainen 12 kuukauden tarkastelujakso päättyy, tai kunnes nostotapahtuma laskee pelitilin talletusten ja nostojen välisen erotuksen jälleen alle 30 000 euron.

Jos päätät käyttää Pafin pelivakuutusta, Paf käsittelee henkilötietojasi selvittääkseen, oletko oikeutettu vakuutukseen sekä toimittaakseen vakuutuksen sinulle.

Lisäksi Paf käsittelee nimettömiä tietoja tukeakseen vastuullisen pelaamisen tutkimusta.

Laillisten velvoitteiden täyttäminen – Käsittely on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää yhden tai useamman lain edellyttämän velvoitteen.

Suostumus – Jos päätät käyttää Pafin pelivakuutusta, Paf tarvitsee pelivakuutuksen toimittamiseen suostumuksesi.

Tapauksissa, joissa laillista velvoitetta tai suostumusta ei ole, käsittely tehdään perustellusta syystä, joka liittyy Pafin asemaan vastuulliseen pelaamiseen vakavasti suhtautuvana peliyrityksenä sekä sinun suojelemiseesi epäterveellisiltä pelaamistottumuksilta ja ongelmapelaamiselta.

Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Tapahtumien ja muiden tilaisuuksien, kampanjoiden, kilpailujen ja turnauksien hallinnointi, mukaan lukien matkat ja palkinnonjaot.

Sinulla on tilaisuus osallistua Pafin kampanjoihin, kilpailuihin, turnauksiin ja tilaisuuksiin sekä muihin Pafin ja/tai Club Pafin organisoimiin tapahtumiin. Jotta voisit osallistua näihin tapahtumiin, henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä osallistumisesi hallinnoimiseksi.

Käsittely on välttämätöntä myös jos osallistut mille tahansa Club Pafin matkalle. Jos päätät ottaa ystävän mukaan matkalle, myös ystäväsi henkilötietojen käsittely on välttämätöntä. Osallistujana voit kutsua useimmille Club Pafin järjestämille matkoille ja muihin tilaisuuksiin mukaasi ystävän.

Sopimuksen toteuttaminen – Käsittely on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää kilpailun tai kampanjan ehtojen mukaiset velvoitteensa.

Suostumus – Tapauksissa, joissa sopimuksen toteuttaminen ei päde, ja Paf käsittelee ystäväsi henkilötietoja hallinnoidakseen matkaa tai muuta tapahtumaa, johon ystäväsi osallistuu, Paf tarvitsee ystäväsi suostumuksen hänen henkilötietojensa käsittelyyn.

Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Pelipalvelun ja Club Pafin markkinointi

Paf käsittelee henkilötietoja markkinoidakseen tuotteitaan, palvelujaan ja kampanjoitaan, mukaan lukien Club Pafin tapahtumat.

Paf käsittelee henkilötietoja myös profiloimalla ehdottaakseen sinulle peliasiakkaana räätälöityjä tarjouksia ja markkinointia. Voit milloin tahansa päättää, ettet halua saada henkilökohtaisia, profiloinnin avulla luotuja tarjouksia asettamalla pelitilillesi henkilökohtaisten tarjousten ja markkinoinnin kiellon.

Peliasiakkaana voit myös päättää pelitilisi asetusten avulla, ettet halua ottaa vastaan suoramarkkinointia tai että haluat ottaa vastaan suoramarkkinointia vain tiettyjen viestintäkanavien kautta.

Huomaa, että Paf ei harjoita markkinointia Suomessa asuville henkilöille, pois lukien Ahvenanmaa.

Perusteltu syy – Käsittely tehdään perustellusta syystä, joka liittyy Pafin ja Pelipalvelun markkinointiin, mukaan lukien erilaiset Pafin järjestämät tai sponsoroimat tapahtumat.
Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Viestintä

Paf viestii kanssasi erilaisten viestintäkanavien kautta, esimerkiksi sähköpostin, matkapuhelimen, Pelipalvelun ilmoitusten, Pelipalvelun postilaatikkoon lähetettävien viestien ja muiden vastaavien kanavien kautta. Pafin viestit saattavat sisältää uutisia Pafista ja Pelipalvelun saatavuudesta ja turvallisuudesta sekä muistutuksia ja markkinointi-ilmoituksia Pafilta ja Pafin liikekumppaneilta. Voit muuttaa pelitilisi viestintäasetuksia milloin tahansa. Huomaa, että et voi kieltäytyä Pafin palveluilmoituksista, joihin kuuluvat asiakastiedotteet, sekä turvallisuus- ja lainsäädännölliset huomautukset.

Lisäksi Paf antaa sinulle tilaisuuden viestiä muiden kanssa tiettyjen pelien yhteydessä; katso "Chat-palvelujen tuottaminen ja tarjoaminen tiettyjen pelien yhteydessä".

Sopimuksen toteuttaminen – Osa viestinnästä on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää sinun ja Pafin välisen Sopimuksen mukaiset velvoitteensa, kuten esimerkiksi turvallisuuteen ja lainsäädäntöön liittyvistä asioista tiedottaminen.

Perusteltu syy – Osa viestinnästä tehdään perustellusta syystä, joka liittyy mahdollisuuteen lähettää tietoa Pafista sekä markkinoida Pafin palveluja ja tuotteita.

Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Pelipalvelun kehittäminen ja kyselyjen tekeminen sekä liiketoiminta- analyysien ja tilastolaskelmien tekeminen. Käsittely on välttämätöntä Pelipalvelun parantamiseksi ja kehittämiseksi sekä Pelipalvelun tekemiseksi käyttäjäystävällisemmäksi sinulle. Paf analysoi muun muassa Pelipalvelun käyttötietoja voidakseen tehdä parannus- ja kehitystoimenpiteitä. Perusteltu syy – Käsittely tehdään perustellusta syystä, joka liittyy liiketoiminnan parantamiseen ja kehittämiseen, mukaan lukien Pelipalvelu, sekä käyttäjäystävällisen Pelipalvelun tarjoamiseen Pafin asiakkaille.
Tavoitteet Käsittely Laillinen peruste
Pafin laillisten velvoitteiden täyttäminen. Käsittely on välttämätöntä Pafin lainsäädännön, oikeuden päätösten tai viranomaispäätösten edellyttämien velvoitteiden täyttämiseksi. Pafilla on velvollisuus noudattaa sovellettavia lakeja, kuten esimerkiksi pelien tarjoamista, rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä, kirjanpitoa ja sovellettavia lupaehtoja koskevia lakeja. Laillisten velvoitteiden täyttäminen – Käsittely on välttämätöntä, jotta Paf voi täyttää yhden tai useamman lain edellyttämän velvoitteen.

Muihin tarkoituksiin tehtävä käsittely

Pääsääntöisesti henkilötietojasi käsitellään vain niihin tarkoituksiin, joihin ne on kerätty. Henkilötietojasi saatetaan kuitenkin käsitellä muihinkin tarkoituksiin, jos nämä tarkoitukset ovat johdonmukaisia suhteessa alkuperäisiin tarkoituksiin, joihin henkilötietosi alun perin kerättiin. Paf saattaa käsitellä henkilötietojasi muihin tarkoituksiin esimerkiksi lainsäädännöllisistä syistä.

Tietojen säilytysaika

Paf ei säilytä tietojasi pidempään kuin on niiden tarkoituksen kannalta välttämätöntä. Yleisesti ottaen Paf säilyttää henkilötietojasi kolmen vuoden ajan asiakassuhteen päättymisestä tarjotakseen sinulle mahdollisesti tarvitsemaasi tukea sekä jatkoa vanhana asiakkaana, jos päätät palata Pafin asiakkaaksi.

Paf saattaa säilyttää tietoja kolmen vuoden ajan asiakassuhteen päättymisen jälkeen, sillä sinulla on oikeus saada pelitilillesi jääneet pelirahat maksettuna pankkitilillesi, sähköiseen lompakkoosi tai muun Pafin kanssa rekisteröimäsi maksutavan avulla. Lainsäädännön vaatimukset tai viranomaispäätökset saattavat pidentää säilytysaikaa. Siksi tiedot poistetaan tai anonymisoidaan niin, ettei niitä voida enää yhdistää sinuun henkilönä. Voit kuitenkin pyytää Pafia anonymisoimaan tietosi jo aiemmin, jos asiakassuhde on päättynyt ja jos Paf ei tarvitse henkilötietojasi täyttääkseen lainsäädännön edellyttämät velvoitteensa.

Paf saattaa säilyttää henkilötietojasi kolmea vuotta lyhyemmän ajan asiakassuhteen päättymisen jälkeen. Paf säilyttää henkilötietojasi esimerkiksi tapauksissa, joissa olet osallistunut Pafin tilaisuuksiin tai muihin järjestelyihin, kampanjoihin, kilpailuihin tai turnauksiin, mukaan lukien matkat ja palkinnonjaot, kunnes ne on saatettu päätökseen ja nykyisen tapahtuman seuranta on saatettu päätökseen.

Tallennetut asiakaskeskustelut ovat erikoistapaus; Paf säilyttää tallennettuja puheluja 90 päivän ajan.

Jos et halua ottaa vastaan Pafin markkinointia, Paf lopettaa henkilötietojesi käsittelyn markkinointitarkoitukseen. Sama pätee tapauksiin, joissa perut suostumuksesi.

Tiettyihin peleihin liittyvät chat-palvelut ovat Pafin pelintarjoajien tarjoamia, eikä Pafilla ole pääsyä pelintarjoajan tallentamiin lokeihin. Pafille ilmoitetaan vain, jos sinä olet peliasiakkaana käyttäytynyt sopimattomasti etkä noudata chat-palvelusopimuksessa määriteltyjä ehtoja. Siksi Paf säilyttää vain chat-palvelun ehtojen rikkomiseen liittyviä tietoja.

Paf saattaa säilyttää joitakin henkilötietojasi pidempään kuin kolme vuotta asiakasuhteen päättymisen jälkeen täyttääkseen lainsäädännön, säädösten ja/tai lupaehtojen edellyttämät velvoitteensa. Pafilla on esimerkiksi velvollisuus säilyttää joitakin henkilötietojasi kuuden vuoden ajan sen vuoden lopusta, jonka aikana tilikausi on päättynyt kirjanpitolain (1997/1336) mukaisesti sekä viiden vuoden ajan asiakassuhteen päättymisen jälkeen lain rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä (2017/444) mukaisesti. Tällöin Paf käsittelee vain niitä henkilötietojasi, jotka ovat välttämättömiä näihin tarkoituksiin.

Paf saattaa myös käsitellä henkilötietojasi yli kolmen vuoden kuluttua asiakassuhteen päättymisestä, jos henkilötiedot liittyvät käynnissä olevaan oikeusmenettelyyn.

Automatisoidut päätökset yksittäisten pelaajien kohdalla

Täyttääkseen asiaankuuluvat lainsäädännölliset vaatimukset Paf todentaa osan henkilökohtaisista tiedoistasi ja tekee automatisoituja päätöksiä näiden todennusten perusteella. Myös Pafin Pelipalvelun käyttöoikeuksiasi koskevat päätökset kuuluvat kyseisten päätösten piiriin.

Paf soveltaa automatisoituja päätöksiä myös vastuullisen pelaamisen osa-alueella, mukaan lukien estämällä vuosittaisen tappiorajan saavuttaneita pelaajia tekemästä lisätalletuksia pelitililleen. Automatisoituja päätöksiä sovelletaan myös, kun asiakkaiden pelitileille asetetaan rajoituksia tai ne lukitaan.

Näiden päätösten ja toimenpiteiden päämääränä on ehkäistä ja estää ongelmapelaamista, taistella sitä vastaan, tunnistaa ja nimetä ongelmapelaamisen tunnusmerkit sekä saada asiakkaat tietoiseksi omasta pelaamiskäyttäytymisestään.

Henkilötietojen jakaminen ja siirtäminen

Henkilötietojen luovuttaminen

Paf käsittelee henkilötietojasi ehdottoman luottamuksellisesti ja luovuttaa niitä kolmansille osapuolille vain tämän yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti sekä henkilöille, joilla on oikeus käsitellä henkilötietoja ja jotka ovat sitoutuneet luottamuksellisuuteen tai jotka ovat asiaankuuluvan lakisääteisen salassapitovelvollisuuden alaisia. Muussa tapauksessa Paf jakaa henkilötietojasi kolmannen osapuolen kanssa vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi.

Paf saattaa luovuttaa henkilötietojasi tilanteissa, joissa lainsäädäntö tai säädös sitä edellyttää, tai viranomaisen (poliisin, veroviraston tai muun viranomaisen) luovutuspyynnöstä. Paf saattaa myös luovuttaa tietojasi tapauksissa, joissa Paf epäilee rikoksen tapahtuneen.

Henkilötietojen käsittelijät

Toimittaakseen tiettyjä Pelipalvelun osia Paf käyttää niin sanottuja tietojenkäsittelijöitä eli yrityksiä, jotka käsittelevät henkilötietoja Pafin puolesta Pafin ohjeiden mukaisesti. Paf käyttää seuraavia henkilötietojen käsittelijöitä:

  1. Pelintarjoajia laajan pelivalikoiman tarjoamiseksi.
  2. IT-yrityksiä, jotka tarjoavat IT-ratkaisuja Pelipalvelun ja muiden Pafin toimintojen välttämättömään toimintaan, tekniseen tukeen ja ylläpitoon.
  3. Maksuratkaisuyrityksiä, kuten korttimaksuyrityksiä, pankkeja ja muita maksupalvelujen tarjoajia.
  4. Yrityksiä, jotka tarjoavat petosten, muiden rikosten ja/tai sopimattoman käytöksen torjumiseen ja havaitsemiseen tarkoitettuja palveluja.
  5. Markkinointiyrityksiä, kuten media- ja mainostoimistoja sekä kumppaneita.

Henkilötietoja jaetaan tietojenkäsittelijöille vain sellaisiin tarkoituksiin, jotka ovat johdonmukaisia suhteessa niihin tarkoituksiin, joihin Paf on henkilötiedot kerännyt, esimerkiksi jotta Paf voisi täyttää Sopimuksen edellyttämät velvoitteensa.

Paf ohjaa henkilötietojen käsittelijöitä ja varmistaa, että kukin henkilötietojen käsittelijä antaa riittävät takeet henkilötietojen turvallisuudesta, suojauksesta ja luottamuksellisuudesta. Paf on solminut kaikkien tietojenkäsittelijöiden kanssa kirjalliset sopimukset, jotka säätelevät tietojenkäsittelijöiden toimia muun muassa niiden toteuttaessa Pafin kirjallisia ohjeita, turvallisuusvaatimuksia sekä henkilötietojen siirtämiseen liittyviä rajoituksia ja vaatimuksia.

Paf-konsernin sisällä

Henkilötietojasi voidaan siirtää tai luovuttaa Pafin ja Pafin täydellisessä omistuksessa olevien tytäryhtiöiden välillä tässä tietosuojakäytännössä kuvailtuihin tarkoituksiin. Henkilötietojasi jaetaan Paf-konsernin sisällä pääasiassa henkilötietojesi hallinnoimiseksi sekä erilaisten Pelipalveluun liittyvien asioiden hoitamiseksi. Tietoja voidaan jakaa myös, jos pelaat Pafin tytäryhtiöiden tarjoamissa pelipalveluissa ja jos kyseinen tytäryhtiö on kyseisen pelipalvelun luvanhaltija.

Muut yritykset

Paf jakaa henkilötietoja muille yrityksille, joiden kanssa se tekee yhteistyötä, mutta jotka eivät toimi henkilötietojen käsittelijöinä, eli yritys on itsenäinen tietorekisterinpitäjä. Tämä tarkoittaa, että nämä yritykset päättävät henkilötietojen käsittelystä itsenäisesti. Paf jakaa henkilötietoja seuraaville yrityksille, jotka ovat itsenäisesti vastuussa henkilötiedoista:

  1. Maksuratkaisuyritykset, kuten korttimaksuyritykset, pankit ja muut maksupalvelujen tarjoajat.
  2. Yritykset, jotka tarjoavat matkustamiseen, lentoyhtiöihin, hotelleihin ja muuhun vastaavaan liittyviä varauspalveluja esimerkiksi Club Pafin matkojen järjestämiseen.
  3. Yritykset, jotka toimittavat palkintoja niille, jotka ovat voittaneet palkintoja osallistumalla Pafin toimintaan.
  4. Tietyt pelintarjoajat, jotka tarjoavat pelejä Pelipalveluun.
  5. Vakuutusyhtiöt, jotka tarjoavat pelivakuutusta.
  6. Tutkimuslaitokset. Paf siirtää nimettömiä tietoja tutkimuslaitoksille tukeakseen vastuullisen pelaamisen tutkimusta.

Tapauksiin, joissa henkilötietojasi jaetaan niitä itsenäisesti käsittelevälle yritykselle, sovelletaan kyseisen yrityksen tietosuojakäytäntöä ja henkilötietojen käsittelykäytäntöä.

Jos haluat lisätietoa itsenäisistä toimijoista, voit ottaa yhteyttä Pafiin. Löydät lisätietoa myös tämän linkin takaa.

Henkilötietojen siirtäminen

Paf pyrkii aina mahdollisuuksien mukaan käsittelemään henkilötietojasi Euroopan Unionin (EU) alueella ja Euroopan Talousalueella (ETA). Tapauksissa, joissa henkilötietojen siirtäminen EU:n/ETA:n ulkopuolelle on välttämätöntä, esimerkiksi henkilötietojen jakamiseksi tietojenkäsittelijälle, joka joko itse tai alihankkijan kautta toimii tai säilyttää henkilötietoja EU:n/ETA:n ulkopuolisessa maassa, Paf on toteuttanut tarvittavat ja kohtuulliset lailliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaakseen, että tietojen suojaus on samalla tasolla kuin EU:ssa/ETA:lla.

Kun henkilötietoja siirretään EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan, suojaustaso taataan joko EU:n komission päätöksellä, jonka mukaan kyseinen maa takaa riittävän suojaustason tai kyseinen yritys on sidossuhteessa Privacy Shield -järjestelyyn tai EU:n mallisopimuslausekkeisiin. Muita asiaankuuluvia takeita ovat kohdemaassa hyväksytyt menettelysäännöt sekä yrityksen sisäisten, sitovien säädösten noudattaminen. Tapauksissa, joissa Paf siirtää henkilötietoja USA:han, muiden muassa, käsittely tapahtuu joko EU:n mallisopimuslausekkeiden tai yrityksen Privacy Shield -sidossuhteen puitteissa.

Sinun oikeutesi

Oikeus saada tietoja

Sinulla on oikeus saada tietoja henkilötiedoistasi eli rekisterin sinua koskevista henkilötiedoista, joita Paf käsittelee, sillä edellytyksellä, että tiedot eivät vaikuta muiden oikeuksiin ja vapauksiin ja että pääsylle henkilötietoihin ei ole estettä lainsäädännössä, esimerkiksi lain rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä nojalla. Huomaa, että tapauksissa, joissa Paf saa henkilötietojen toimittamista koskevan pyynnön, Paf voi pyytää sinulta tietopyyntöäsi koskevaa lisätietoa varmistaakseen, että pyyntö käsitellään tehokkaasti ja että tiedot luovutetaan oikealle henkilölle.

Oikeus tietojen oikaisuun

Sinulla on oikeus oikaista virheelliset sinua koskevat henkilötiedot sekä ilmoitetun tarkoituksen puitteissa täydentää puutteellisia henkilötietoja.

Peliasiakkaana voit päivittää yhteystietosi itse pelitilisi kautta. Muut oikaistavat tai täydennettävät tiedot hoidetaan ottamalla yhteyttä Pafiin.

Oikeus tulla unohdetuksi

Sinulla on oikeus pyytää Pafia poistamaan kaikki henkilötiedot tai osan niistä esimerkiksi jos henkilötietoja ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon niitä on kerätty tai muuten käsitelty.

Huomaa, että Paf saattaa hylätä henkilötietojesi poistopyynnön tapauksissa, joissa tietoja käsitellään Pafin lainsäädännöllisten velvoitteiden täyttämiseksi esimerkiksi lain rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä puitteissa. Paf saattaa hylätä henkilötietojesi poistopyynnön myös jos Pafilla on pakottava, perusteltu syy käsittelyyn, tai jos tiedot ovat Pafille välttämättömät oikeudellisten vaateiden määrittämiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on tiettyyn rajaan asti oikeus pyytää Pafia rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos esimerkiksi kiistät henkilötietojen oikeellisuuden tai käsittelyn laillisuuden, mutta et halua että henkilötietosi poistetaan. Henkilötietojesi käsittely voidaan myös rajoittaa oikeudellisten vaateiden perustelemiseen, esittämiseen tai puolustamiseen sekä tapauksissa, joissa käsittely tehdään perustellun syyn mukaisesti, sen selvittämiseen (sikäli kuin on tarpeen), onko Pafilla pakottava, perusteltu ja sinun oikeudellisia perustelujasi painavampi syy.

Huomaa, että Pafilla on oikeus säilyttää henkilötietojasi käsittelyrajoituksista huolimatta ja käsitellä noita henkilötietoja oikeudellisten vaateiden määrittämiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen tai oikeushenkilön oikeuksien turvaamiseksi. Paf saattaa myös käsitellä tällaisia henkilötietoja tapauksissa, joissa olet antanut suostumuksesi, tai tärkeään yleiseen etuun liittyvistä syistä.

Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus vastustaa tietyn tyyppistä käsittelyä, kuten esimerkiksi sitä, että Paf käsittelee henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin tai perusteltuun syyhyn perustuvaa käsittelyä.

Suoramarkkinointi

Voit milloin tahansa vastustaa käsittelyä, joka liittyy suoramarkkinointiin, mukaan lukien profilointi (kerättyjen henkilötietojen analysointi), sikäli kuin profilointi liittyy suoramarkkinointiin.

Peliasiakkaana voit valita pelitilisi asetusten avulla, mitä viestintäkanavia pitkin Paf saa lähettää sinulle markkinointiviestintää. Jos et halua lainkaan markkinointiviestintää, Paf lopettaa markkinointiviestinnän lähettämisen sinulle sekä henkilötietojesi käsittelyn tähän tarkoitukseen.

Perusteltu syy

Jos Paf käsittelee tietoja perustellun syyn nojalla, voit vastustaa käsittelyä.

Huomaa kuitenkin, että Paf saattaa jatkaa käsittelyä, jos Pafilla on henkilötietojen käsittelyyn pakottava syy. Toisin sanoen Pafin etu menee sinun etusi edelle. Muussa tapauksessa Paf saa käsitellä henkilötietojasi vain oikeudellisten vaateiden määrittämiseen, esittämiseen tai puolustamiseen.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Jos Paf käsittelee henkilötietojasi suostumuksesi tai sinun ja Pafin välisen sopimuksen toteuttamisen nojalla, ja jos olet itse luovuttanut henkilötietosi ja käsittely on automaattista, sinulla on oikeus pyytää tietojesi siirtämistä toiselle tietojenkäsittelijälle (oikeus tietojen siirrettävyyteen).

Suostumuksen peruuttaminen

Tapauksissa, joissa Paf käsittelee henkilötietojasi suostumuksesi nojalla, voit peruuttaa suostumuksesi maksutta milloin tahansa. Voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä Pafin asiakaspalveluun.

Huomaa, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta peruuttamista edeltävänä aikana tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

Oikeus tehdä valitus

Jos olet sitä mieltä, että Paf ei käsittele henkilötietojasi sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti, voit tehdä valituksen Suomen tietosuojavaltuutetulle. Viron asukkaat voivat ottaa yhteyttä Viron tietosuojavirastoon.

Evästeet

Paf käyttää niin kutsuttuja evästeitä. Evästeet ovat tiedostoja, jotka ladataan laitteellesi/laitteillesi, kun vierailet Pelipalvelussa.

Hyväksymällä evästeiden käytön annat suostumuksesi sille, että Paf tallentaa tietoja selaustottumuksistasi. Evästeiden avulla Paf pystyy tunnistamaan sinut ja tapasi käyttää Pelipalvelua aina kun vierailet Pelipalvelussa. Paf käyttää evästeitä myös parantaakseen kokemustasi Pelipalvelussa sekä tarjotakseen omien mieltymystesi mukaiseksi räätälöityä sisältöä.

Voit hallita evästeiden käyttöä itse muuttamalla evästeiden käytön ja käyttölaajuuden asetuksia selaimestasi. Huomaa kuitenkin, että Pafin Pelipalvelu ei välttämättä toimi parhaalla mahdollisella tavalla, jos estät tai poistat evästeitä.

Lisätietoa evästeistä, Pafin evästeiden käytöstä sekä Pafin käyttämistä evästeistä saat Pafin evästekäytännöstä.

Turvallisuus

Paf on tehnyt tarvittavat ja asiaankuuluvat toimenpiteet suojellakseen henkilötietojasi luvattomilta menettelyiltä, kuten laittomalta käsittelyltä, mukaan lukien henkilötietojen varastaminen, poistaminen, muuttaminen, luovuttaminen ja siirtäminen. Näihin toimenpiteisiin kuuluvat suurin mahdollinen henkilötietoihin käsiksi pääsevien henkilöiden rajoittaminen, näiden henkilöiden muutostenteko-oikeuden rajoittaminen sekä tekniset loukkauksenestokeinot, mukaan lukien salaus siirron ja säilytyksen aikana, palomuurit, tiukat salasanavaatimukset sekä hälytystoiminnot, jotka ilmoittavat loukkausyrityksistä. Käsittelyssämme käytetään pseudonymisointia täydessä laajuudessaan tietosuojasi parantamiseksi entisestään.