Pikku-Gonzo toimii tiennäyttäjänä innovatiivisille peliautomaateille

Maailma on täynnä peliautomaatteja, joiden teemat ovat tylsiä.  Teemoja, jotka kaavamaisesti liimataan pelimoottorin päälle kammottavassa ”ota-rahat-ja-juokse” -hengessä. Onneksi on myös Gonzo’s Questin kaltaisia pelejä, joiden innovaatiot näyttävät, miten pelialan tulisi kehittyä. Go, Gonzo, go!

Jo Gonzo’s Questin juoni herättää uteliaisuutta: Pieni, nukkavieru konkistadori, joka haluaa yksin päästä käsiksi aarteeseen. Vaikka peli pohjimmiltaan onkin klassinen peliautomaatti, peli tuntuu tarkkaan suunnitellulta tuotteelta, joka on saanut osakseen runsaasti rakkautta ja huomiota.

– Pelituottaja NetEntin julkaistessa Gonzo’s Questin monet arvostivat todella pelissä esiintyviä uusia ideoita, Pafin pelipäällikkö Kim Johansson sanoo.

Mitä tarkoitat?

– Kaikkien peliautomaattien ytimessä ovat tietenkin symbolit ja se, miten ne esitellään. Perinteinen tapa on antaa symbolien pyöriä kuin vanhanaikaisessa yksikätisessä rosvossa. Mutta Gonzo’s Questissa symbolit muodostavatkin muurin Gonzon ja aarteiden väliin. Symbolit sortuvat ja räjähtävät antaakseen tilaa uusille.

Tuntuu, kuin ilmassa olisi tuulahdus Tetris-klassikosta?

– Aivan varmasti NetEntin pelikehittäjät ovat inspiroituneet Tetriksestä. He ovat kuitenkin luoneet jotain täysin ainutlaatuista. Siksi on hauskaa, että me Pafilla voimme tarjota tämän pelin pelaajille.

Eikö Paf kehittelekin myös omia pelejään?

– Se on totta. Pafin pelistudio on sekä ylpeytemme aihe että valttikorttimme. Yksi peleistämme, joka viime aikoina on saavuttanut suuren suosion, on Cash & Carry Shopping Spree. Vaikka peligrafiikka ei olekaan yhtä edistynyttä kuin Gonzo’s Questissa, päähenkilö on erittäin mukaansatempaava ja suosittu hahmo.

alttxt

Onko shoppailijadaami alkuperäisen Cash & Carry -hahmon sisko, vai onko hän sama henkilö päivitetyssä ympäristössä?

– Hah hah, tähän jokainen voi pohtia vastausta ihan itse. Hauskaa on, että Shopping Spree on herättänyt uutta kiinnostusta myös alkuperäistä peliä kohtaan. Nyt molemmat hahmot saavat kamppailla huomiosta.

Vahvoista hahmoista puheen ollen: Sekä Gonzo että shoppailijadaami ovat melko passiivisia ja seurailevat symboleja sivusta. Eivätkö he voisi olla hieman aktiivisempia ja tehdä muutakin kuin vain kannustaa?

– Et ole ensimmäinen, joka esittää tuon kysymyksen. Pelien luominen on tasapainottelua. Toiset pelaajat haluavat hahmojen osallistuvan peliin runsaasti, toiset kokevat hahmot vain ärsyttävinä turhakkeina.

Ehkäpä hahmon aktiivisuustasoa voisi itse säätää?

– Se ei ole lainkaan mahdoton ajatus. Trendithän kulkevat kohti hybridipelejä, joissa peliautomaatit saavat vaikutteita klassisista arkadipeleistä.

Ehkäpä Gonzo voisi tavata Cash & Carry -daamin! He menisivät naimisiin ja saisivat valtavasti lapsia niin, että koko Gonzon aarre kuluisi ruokaan ja vaippoihin. Sitten pariskunnan olisi palattava Etelä-Amerikan viidakoihin etsimään uutta aarretta! Kun vanhemmat olisivat matkalla, lapset löytäisivät heidän luottokorttinsa ja alkaisivat shoppailla hullun lailla!

– Okei… Oliko muita kysymyksiä?

Haastattelu: Joakim Enegren