Peliautomaatti Cash & Carry: kulttistatuksen saavuttanut shoppailijadaami

Mitä yhteistä on Lara Croftilla, Mariolla, Pacmanilla ja Gordon Freemanilla? No, kaikki ovat rakastettuja pelihahmoja, jotka ovat saavuttaneet kulttistatuksen. Joku kuitenkin puuttuu listasta, kuka? Pafin oma Cash & Carry -daami, tietenkin!

Jo vuonna 2005, kun peliautomaatti Cash & Carry lanseerattiin, Pafin pelipäällikkö Kim Johanssonilla oli vahva aavistus pelin menestyksestä.

– Cash & Carryssä kaikki palikat olivat kohdillaan. Pelihahmo oli uskottava; pelissä toiminta ja harmonia olivat täydellisessä tasapainossa keskenään. Pelin menestys ei tullut yllätyksenä.

Yllättävää oli kuitenkin hahmon suosio. Vuosien saatossa shoppailijadaami on saanut oman vankan ihailijajoukkonsa.

En oikeastaan osaa selittää ilmiötä. Daami vain on luonteeltaan niin sympaattinen, ja hänellä on pilkettä silmäkulmassa. Hän ansaitsee kulttistatuksensa, Kim Johansson sanoo.

peliautomaati cash & carry

Peliautomaatin naisella ei ole nimeä

Cash & Carry-daamilla on vain yksi puute: hänellä ei ole nimeä.

– Niinpä! On outoa, ettei hän ole koskaan saanut nimeä, ei edes sisäisesti Pafilla. Häntä rakastetaan, mutta hän on nimetön. Useita vuosia sitten yritimme antaa hänelle nimen, mutta yritys kuivui kasaan.

Vaikka daami onkin vailla nimeä,hän on on saanut pikkusiskon. Keväällä 2016 pelille lanseerattiin jatko-osa – peliautomaati Cash & Carry Shopping Spree. Pelin vetävämpi grafiikka ja nopeampi tempo luovat näyttämön vauhdikkaammalle pelikokemukselle.

– Shopping Spreessä kohtaamamme daami on pirteämpi ja selvästi entistäkin innokkaampi shoppailija. Lisäksi hän heittäytyy peliin täysin siemauksin. Hänen eläytymisensä on fantastista, ja se on tarttuvaa, Kim Johansson toteaa ja lisää:

– Eikä hänkään vaikuta surevan nimettömyyttään.

Teksti: Joakim Enegren