10 paikkaa, joissa ihmiset pelaavat

Pelimaailma on siis muuttanut mobiililaitteisiisi ja olet vapaa pelaamaan missä ja milloin vain kuin mikäkin kosmopoliitti! Mutta hetkinen. Kun uhkana yhtäkkiä onkin pelipaikkojen runsaudenpula, kuinka poimia ympäristöistä parhaat?

Kun sinun ei enää pelikokemuksia saadaksesi tarvitse kökkiä tietokoneen ääressä, viihdyttymismahdollisuutesi ovat lähes rajattomat. Käymme seuraavien viikkojen aikana läpi kymmenen suositun pelipaikan hyvät ja huonot puolet - eikä vaaroiltakaan vältytä!

Paikka
1

Salainen suosikki

pelaa peliautomaatti wc:lla

WC. Modernit kylpyhuoneet muistuttavat vähän kirjastoja muutenkin, joten ei ihme, että kännykät ja tabletit ovat nekin löytäneet tiensä kaikkein pyhimpään. Vessassa pelaamisessa ei tietenkään ole mitään hävettävää, mutta kannattaa pitää mielessään siihen liittyvät riskit – pytyssä kelluva laite kun on kaikessa traagisuudessaan kovin epätoivottu näky.

Vinkki! Jos huomaat jumahtaneesi keskelle maratonistuntoa, ole erityisen varovainen noustessasi seisomaan – kramppien vaara on todellinen.

Pelisuositus: Tämä on selvä peli – kruunaamme Gonzo’s Questin vessain kuninkaaksi ja posliini-istuimen valtiaaksi. Kauan eläköön Gonzo!

Paikka
2

Pelaajilta pääsy kielletty

pelaa peliautomaatti sängyssä

Sänky. Ihana, pehmoinen sänkysi. Sen täytyy olla rentouttavin paikka maailmassa? Hahaa, mietipä uudelleen!

Modernit härpäkkeet ovat nimittäin hiipineet petitovereiksemme vaivihkaa kuin mitkäkin elektroniset minininjat. Näytön sininen valo aktivoi aivojasi juuri kun sinun pitäisi päästä leijailemaan unten maille, kasvattaen hyvien yöunien menettämisen riskiä. Puhumattakaan pelien mukaansatempaavuudesta – parin minuutin pikapelisessio venähtää helposti tuntien taistoksi.

Vinkki! Pidä kännykkä ja tabletti kaukana makuuhuoneesta yöllä, silloin houkutus näprätä laitetta keskellä yötä pienenee (ylimääräinen hyöty: torkkunäppäintä on huomattavasti vaikeampi väärinkäyttää). Nuku hyvin!

Pelisuositus: No tämäpä kiusallista. Juuri kun pääsimme varoittelemasta kaikista sängyssä pelaamisen kamalista vaaroista niin muistimme että tämäkin osio pitäisi täyttää. Jaa mitä? Mielestäsi kaikki yllä mainitut uhkakuvat ovat hupsuttelua ja kukkupuhetta? Haluat ehdottomasti pelata sängyssä? No, omatpahan ovat REM-käyräsi. Suosittelemme siis Starburstia. Hidas tempo, riisuttu ulkonäkö ja miellyttävä tilantuntu ovat tekijöitä, jotka kenties estävät sinua tuhoamasta yöuniasi täysin. Äänet kannattaa kyllä mykistää.

Paikka
3

Varovasti vannassa

pelaa peliautomaatti kylpyammessa

Kylpyamme. Kaikkihan tietävät, että kylpyamme on monipuolisuudessaan kuin suorituspaikkojen jeesusteippi – miltei kaikki onnistuu. Kukapa meistä ei olisi joskus syönyt, lukenut, nukkunut, piileskellyt, kuvannut kissavideoita tai vaikkapa peseytynyt ammeessa? Sitähän mekin! Siinä lämpimässä vedessä lilluessa on myös helppo napata tabletti kätösiinsä ja töpäyttää joku mukava peli pyörimään.

Mutta kuinka viisasta täydessä paljussa kekkuloiminen kera tabletin oikeastaan on? Riski hengenvaarallisen sähköiskun saamiseen on toki pieni, tabletissa kun ei yleensä ole korkeajännitettä. Suurimmassa vaarassa onkin tällä kertaa vempain itse – jos otteesi kirpoaa hetkeksikään niin käsissäsi on äkkiä hengetön taulutietokone. Kunhan siis saat poimittua sen kylpyvetesi syövereistä.

Vinkki! Älä koskaan, milloinkaan, ikinä lataa tablettia kylpyammeen lähettyvillä.

Pelisuositus: Kuten sanottu, mielestämme sinun ei tule pelata kylvyssä, mutta olethan kuitenkin aikuinen ja järkevästi ajatteleva ihminen. Joten hyvä on, pelaa Twin Spiniä. Mutta muista: saavuttaaksesi oikean tunnelman sinun tulee olla vaahtokylvyssä – kuplivassa, tuoksuvassa, IHANASSA vaahtokylvyssä! Siinä Twin Spin toimii ehdottomasti parhaiten.

Paikka
4

Loistava paikka vaikutuksen tekemiseen

pelaa peliautomaatti baarissa

Baari. Joidenkin mielestä baarissa kännykän kaivaminen esiin pelaamista varten voi antaa ihmisestä hieman epäsosiaalisen kuvan. Voitko uskoa? Niinpä, emme mekään ymmärrä. Oli miten oli, olemme varmoja että kunhan vain luotat itseesi ja ihmiset huomaavat kuinka paljon nautit tekemisestäsi, tuntevat he automaattisesti vetoa puoleesi. Yhtäkkiä sitten huomaatkin olevasi huomion keskipisteenä kun puhelintasi kuikuilevat ihmiset ovat muodostaneet ympärillesi kiinnostuneen joukon.

Vinkki! Valitse peli, joka vahvistaa imagoasi!

Pelisuositus: Jos olet yli 30-vuotias, harkitse Jimi Hendrix Online Slot-peliä. Näytät sillä sopivan rokkipuolen itsestäsi – ja kaikillahan on mielipide kitaralegendasta.

Paikka
5

Katse tiessä, takapenkillä tabletissa

pelaa peliautomaatti autossa

Auto. Tämä on hyvin kaksijakoinen peliympäristö. Jos työnjakoa on vaikea hahmottaa, kannattaa ajatella takatukkaa – lätkätukkaa, niskatukkaa, takamajavaa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pointti on kuitenkin tämä: kuten kunnollisessa mulletissa, myös autossa etuosa on skarppi ja hoitaa hommat kuin aikuinen. Kuski, keskity siis tiehen! Ei pelejä sinulle.

Mutta piiskan takaosa onkin sitten puhdasta viihdettä! Pelaaminen on loistavaa ajanvietettä takapenkkiläisille, tapahtuu se sitten kännykällä tai tabletilla. Tutkimusten mukaan mobiilipelit ovat päihittäneet jopa matkapelien kuninkaan, ”Ollaanko jo perillä?” -klassikkokappaleen kaanonlaulannan.

Vinkki! Pane kännykkä ja tabletti pois ulottuviltasi, kun käynnistät moottorin. Mitä pidempi välimatka vekottimiin, sitä parempi. Tyrkkää ne vaikka niiden takapenkkiläisten syliin, jos sellaisia on.

Pelisuositus: Jos satut olemaan matkustajana erityisen tyylikkäässä kaarassa, ykkösvaihtoehtosi on ehdottomasti Guns N’ Roses. Kauppakassin kyydissä istuvalle shoppailuhenkiselle pelaajalle suosittelemme taas Cash & Carry Shopping Spree-peliä – samaistuminen on taattu!.

Paikka
6

Täydellinen rentoutuminen

pelaa peliautomaatti rannalla

Ranta. Aah, biitsi! Aurinko, lämmin vesi ja hiekkaranta. Siellä sinä vain nautiskelet paisteessa tai ehkäpä päivänvarjon alla maaten, raikkaan hedelmäistä drinkkiä siemaillen, sateenvarjotikuista fabulöösejä käpylehmiä rakennellen. Ihanaa! Rannalla sitä saa sulaa täydellisen rentoutumisen tilaan. Samalla voi myös näppärästi vähän pelailla, jos vaikka vain hiipivän tylsistymisen torjumiseksi.

Vinkki! Puhelimellasi/tabletillasi ja minun mummollani on yksi asia yhteistä: mikään niistä ei pidä vedestä eikä varsinkaan hiekasta. Ne haluavat vain rentoutua ja nauttia päivästä rauhassa ilman että hiekanmurusia kulkeutuu ties vaikka ja minne, ja jos ne kastuvat niin ne pitää nopeasti kääriä pyyhkeeseen ja pistää aurinkoon kuivumaan brandylasi ja iltapäivälehti käden ulottuvilla. Älä siis vain mene tiputtelemaan laitteitasi aurinkovoiteen liukastamilla nakkisormillasi!

Pelisuositus: Itsestään selvä lomavinkkimme on Aloha! Cluster Pays-peli. Upea Havaiji-teemainen peli on täydellinen valinta aurinkoiselle rannalle, missä laineet lyödä liplattavat. Toisaalta se on myös loistava lääke pimeisiin talvi-iltoihin: kaiva kirkasvalolamppu esiin, nauti jalkakylvystä ja pistä Alohan rullat pyörimään. Päivänvarjodrinkki on vapaaehtoinen – kunhan nautit olostasi!

Paikka
7

Kyllä, se on paikka (joskin vaihtuva)

pelaa peliautomaatti liikkeellä

Liikkeellä. TUHOA JA KUOLEMAA JA ITKIJÄMUMMOJA seuraa jos et katso ympärillesi kun kävelet kylillä. Eikä tässä olla ollenkaan ylidramaattisia, pois se meistä. On ihan normaali, mahdollisesti jopa alimitoitettu määrä draamaa.

Jos asiaa kuitenkin tarkastelee maltillisemmalta kantilta, käy ilmi että ihmisiä KUOLEE MITÄ KAMALIMMIN TAVOIN päivittäin, kun he kävellessään tuijottavat kännyköitään kuin zombit eivätkä kiinnitä huomiota ympäristöönsä ja sitten on jo myöhäistä, OI NIIN MYÖHÄISTÄ!

Vinkki! Pysähdy – ja pelaa vasta sitten. Muista kuitenkin vielä katsoa mihin pysähdyt. Pointti nimittäin vähän hukkuu jos jäät pojottamaan esim. keskelle risteystä.

Pelisuositus: EI MIKÄÄN. Yhtään ei nyt ryhdytä kuolemaan kamalilla tavoilla eikä kukaan rupea zombiksi. "Mutta jospa istahdan tuolle kivalle penkille tuolla? HAA, kyllä, olet ymmärtänyt yskän. Tämä ilahduttaa meitä kovasti! Tässä tapauksessa suosittelemme Game Of Thrones-peliä. Yksinkertaisen tyylikkään pelinäkymän ansiosta voit rauhoittua hetkeen ja synkkä teema tuo vähän pimeää helpotusta ulkoilman ylenmääräiseen pirtsakkuuteen.

Paikka
8

Jokainen tarvitsee tauon aina välillä

pelaa peliautomaatti työpaikalla

Työpaikka. Tämä onkin vähän kimurantimpi tilanne. Haluamme nimittäin sinun keskittyvän työhösi, koska no, siellä oloosi on varmasti jokin syy. Toisaalta ymmärrämme kyllä, että todellisuudessa monet työt ovat usein aika tylsiä. Ja kun tylsistyt, keskittymiskykysi herpaantuu ja teet enemmän virheitä. Näin olen pieni pelitauko silloin tällöin voikin olla ihan paikallaan.

Vinkki! Tai oikeammin varoitus! Tietämättömät voivat nähdä nämä suorittamasi tärkeät aivokuoren stimulointiharjoitteet ”laiskotteluna” tai ”töiden laiminlyömisenä.” Saatat siis joutua tukeutumaan oveluuteesi. Ja jos satut operoimaan minkäänlaisia koneita tai olet vastuussa elävistä olennoista, pelaaminen työaikana on ehdottomasti kielletty. Joten näpit irti siitä tabletista Riitta, lasket vaikka pilviä jos ennen laskeutumista tulee tylsää siellä ohjaamossa!

Pelisuositus: Oikeastaan mikä tahansa äänettömällä. Immortal Romance sekä Hall Of Gods ovat myös varsinaisia joka paikan pelejä. Kummassakin tunnelma vie mukaansa ja niitä on mukava pelata missä tahansa – jopa työpöydän alla ikäviltä katseilta piilossa.

Paikka
9

Meno-paluu pelielämyksiin

pelaa peliautomaatti bussissa

Bussi. Linja-autossa pelaaminen on mahtava idea! Yhä useampi käyttääkin nykyään matka-aikaansa pelaamiseen – jopa siinä määrin, että kännykkäpelit ovat paikoin syrjäyttäneet perinteiset joukkoliikennevälineiden ajanviettotavat, kuten jatkuvasti hereille säpsähtelyn sekä viereen tunkevan henkilön hiljaisen paheksunnan miltei kokonaan!

Kasinopelien pelaamisessa täydessä bussissa on kuitenkin riskinsä, peliautomaateilla kun on tapana vetää katseita puoleensa. Älä siis hämmästy jos huomaat ison osan matkustajista tapittavan kännykkääsi. Ja jos kohdallesi osuu jättipotti, pystytkö pysyttelemään viileänä kuin vihannes?

Vinkki! Kuulokkeet! Ne ovat todellakin paras kaverisi ja takaavat sen, etteivät ärtyneet kanssamatkustajat heitä sinua pihalle.

Pelisuositus: Ehdotamme Casino Island Deluxe-peliä, joka on Pafin oman pelistudion herkullinen tuotos. Mukaansatempaavat animaatiot ovat tarpeeksi selkeitä ja yksinkertaisia, jotta matkapahoinvointi ei iske (kyllä, ajattelemme todellakin kaikkea). Mikäs sen mukavampaa, jos tunkkaisessa bussissa voi kuvitella itsensä viileään kasinoon kaukaiselle saarelle? Ei mikään, jottas tiedät.

Paikka
10

Vaivihkaisesti vaarallinen rentouttaja

pelaa peliautomaatti sohvalla

Sohva. Turvallisin paikka? Ehkä, mutta ei se terveellisin. Jos pötköttelet vain menemään ryhdistäsi huolehtimatta, joutuu ristiselkäsi ennen pitkää maksumieheksi ja sinuun saattaa iskeä kansantaudeista peljätyin, sohvaperunuus.

Vinkki! Pidä huolta siitä, että sinulla on tyyny tukemassa selkääsi. Muista myös käydä ulkona ja oikoa jäseniäsi tasaisin väliajoin. Ja jos sinulla on yhtään taipumusta huikentelevaisuuteen, voit myös käydä suihkussa – ehkäpä jopa päivittäin.

Pelisuositus: Jättipottipeli Mega Fortune Dreams on täydellinen sohvapeli. Se on sopivan laiskaa luksusta, mutta ei kuitenkaan yhtä rauhallinen kuin Starburst tai Twin Spin. Näin ollen todennäköisyys sille, että nukahdat ruudun ääreen suu ammollaan, on pieni.

Evästeasetukset

Tämä sivusto käyttää 3:a evästetyyppiä: välttämättömät-, seuranta- ja markkinointievästeet.

Evästeasetukset

Valitse hyväksyttävät evästeet.

Lue lisää
Lue lisää
Lue lisää

PAFIN EVÄSTEKÄYTÄNTÖ

Me (Ålands Penningautomatförening, tunnetaan myös nimellä Paf) käytämme evästeitä ja vastaavaa tekniikkaa, kuten paikallista tallentamista, seurantapikseleitä ja/tai digitaalista sormenjälkeä (yhteisesti “Cookies”), jotta voimme tarjota sinulle parhaimman mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme ja mobiiliapplikaatioitamme.

Löydät alta tietoa käyttämistämme evästeistä ja sen miksi niitä käytämme. On tärkeää, että tapamme käyttää evästeitä saa sinut tuntemaan olosi turvalliseksi.

1. Mitä evästeet ovat?

Eväste on pienikokoinen tekstitiedosto, joka ladataan laitteellesi (esimerkiksi tietokoneellesi, mobiililaitteellesi tai tabletillesi) kun vierailet sivustollamme. Evästeitä luomalla pystymme tunnistamaan sinut ja tavan, jolla käytät sivujamme. Sen avulla voimme parantaa pelisivustomme käyttökokemusta tarjoamalla sinulle henkilökohtaista sisältöä, joka on sovitettu mieltymystesi mukaan.

Evästeet voivat olla väliaikaisia (joita kutsutaan myös nimellä “istuntoeväste” ) tai pysyviä evästeitä. Istuntoevästeet katoavat kun suljet selaimen, kun taas pysyvät evästeet säilytetään selaimessasi evästeen vanhenemiseen asti, edellyttäen ettei niiden voimassaoloaika pitkity joka kerta verkkosivustolle palatessasi.

2. Mitä evästeitä Paf käyttää ja miksi?

Käytämme eri tyyppisiä evästeitä, sekä ensimmäisen että kolmannen osapuolen evästeitä. Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat meidän luomiamme ja kolmannen osapuolen evästeet ovat luotu yhdessä niiden yritysten kanssa, joiden kanssa teemme yhteistyötä tai joilta ostamme palveluita. Kolmannen osapuolen evästeitä käytetään useimmiten keräämään tilastotietoa selainkäyttäytymisestäsi. Niitä voidaan käyttää myös datan keräämiseen, jonka avulla voidaan luoda kohdistettua markkinointia ja viestintää muilla verkkosivuilla.

Käytämme seuraavia evästeitä:

  • Välttämättömät evästeet

    Käyttämällä pelipalveluamme hyväksyt sen, että käytämme välttämättömiä evästeitä. Ilman näitä evästeitä emme voi tarjota pelipalvelua, eikä verkkosivustomme välttämättä toimi oikein. Välttämättömiä evästeitä käytetään esimerkiksi muistamaan asetuksesi, tietoturvan ylläpitämiseen ja täyttämään velvollisuutemme kumppaneitamme (esimerkiksi pelintarjoajat) kohtaan, jotta voimme maksaa heille oikeat palkkiot.

  • Analyysievästeet

    Näiden evästeiden avulla mittaamme ja analysoimme pelipalvelumme käyttöä, ja ne auttavat meitä parantamaan tarjoamiamme palveluja.

  • Mainosevästeet

    Mainosevästeiden avulla voimme kohdistaa sinulle räätälöityä markkinointia, tarjouksia ja informaatiota muilla verkkosivuilla, kuten sosiaalisessa mediassa (esimerkiksi Facebook), ja voimme myös tutkia markkinointimme tuloksia.

3. Miten voin poistaa evästeet?

Jos et halua verkkosivujen keräävän evästeitä laitteellesi, voit säätää selaimesi asetuksia. Asetuksia säätämällä voit saada tiedon ennen kuin eväste tallennetaan laitteellesi ja voit myös asettaa selaimesi joko kieltämään kaikki evästeet tai kieltämään ne evästeet, jotka tulevat kolmannelta osapuolelta (kolmannen osapuolen evästeet).

Sama pätee halutessasi poistaa jo olemassa olevat, laitteellesi tallennetut evästeet. Muista, että sinun tulee säätää asetukset erikseen jokaiselle käyttämällesi selaimelle.

Huomaathan, että ilman evästeitä emme voi luvata, että sivustomme ja käyttäjäkokemuksesi on optimaalinen.

Huomaathan myös, että eri selaimilla on erilaiset eväsasetukset, eivätkä ne ole hallinnassamme. Siksi neuvomme sinua tutustumaan jokaisen tarjoajan, kuten Google Chromen ja FireFoxin omiin ohjeisiin.