Pelaa vastuullisesti

Oletko vähintään 18-vuotias?

Meillä Pafilla ollaan tarkkoja ikärajasta. Jos olet 18-vuotias tai sitä vanhempi, olet tervetullut pelaamaan.

Käteviä työkaluja ja palveluita

Pelaaminen on jännittävää, mutta on mahdollista joutua fiiliksen vietäväksi ja mennä vähän liian pitkälle. Siksi olemme luoneet avuksesi työkaluja ja palveluita, joiden avulla on helpompaa tehdä parempia pelipäätöksiä.

Ehkä olet jo päättänyt kuinka paljon olet valmis satsaamaan. H-hetken koittaessa pelisuunnitelma unohtuu kuitenkin helposti. Työkalumme ja palvelumme on suunniteltu auttamaan sinua ottamaan ohjat haltuusi.

Talletusraja *

Valvo kuinka paljon rahaa käytät pelaamiseen asettamalla raja pelitilisi talletuksille.

Tappioraja *

Valvo kuinka paljon rahaa käytät pelaamiseen rajaamalla potentiaalisia tappioitasi.

Pelin jäädytys *

Voit jäädyttää yksittäisiä tai useita pelikategorioita valitsemaksesi ajaksi.

Pelitilin lukitseminen

Jos haluat pitää pelaamisesta pidemmän tauon, voimme auttaa sinua lukitsemaan pelitilisi valitsemallesi ajanjaksolle, joka voi olla minkä pituinen tahansa 6 kuukauden ja 3 vuoden välillä. Ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Vastuulliset nostot *

Tämän työkalun avulla voit turvata nostosi poistamalla mahdollisuuden nostojen perumiseen.

Muistutukset *

Ottaessasi muistutukset käyttöön saat pelatessasi vastuullisesta pelaamisesta muistuttavia viestejä.

Pelihistoria *

Pelihistoria näyttää, kuinka paljon olet voittanut ja hävinnyt.

Ajanseuranta *

Katso, kuinka kauan aikaa vietät pelisivustolla.

Vuotuinen tappioraja

Jokaista Pafilla pelaavaa koskee automaattisesti vuotuinen tappioraja. Tappioraja tarkoittaa, että pelaaja voi hävitä enintään 25 000 € kalenterivuoden aikana. Lue lisää tappiorajasta.

* Vaatii sisäänkirjautumisen

Sinut on vakuutettu

Pafin pelaajat kuuluvat ainutlaatuisen vakuutuksen piiriin. Olet oikeutettu saamaan apua pelivakuutuksen kautta, jos:

  • Asut Suomessa, Ruotsissa tai Virossa
  • Olet ollut Pafin rekisteröitynyt asiakas vähintään 12 kk
  • Olet pelannut ainakin 120 € viimeisten 12 kuukauden aikana.
Näin pelivakuutus toimii käytännössä.

Muita tapoja ottaa ohjat haltuun

Tehokkaat turvallisen pelaamisen tietokoneohjelmat voivat auttaa sinua rajoittamaan omaa pelaamistasi ja pitämään alaikäiset poissa pelisivustoilta.

Estä pääsysi pelisivustoille esimerkiksi Betfilter-ohjelman avulla.

Estä alaikäisten pääsy pelisivustoille esimerkiksi Net Nanny tai Cyber Patrol-ohjelmien avulla. Muista myös kirjautua ulos aina kun lopetat pelaamisen.

Oletko ystävä tai sukulainen?

Tiedätkö jonkun, jolle pelaaminen on ongelma? Vaikka kuinka yrittäisit, kaikki ponnistelut muuttaa henkilön käyttäytymistä voivat olla tuloksettomia. Meillä on muutama yksinkertainen neuvo, joista saattaa olla apua.

Puhu huolistasi

Keskustelun avaaminen ja asiasta ääneen puhuminen on tärkeä ensiaskel. Ystävänä tai sukulaisena myös sinulla voi olla tarve puhua näistä ongelmista, sillä ne vaikuttavat myös sinuun. Jos peliongelmainen henkilö vastaanottaa pelivakuutuksemme tukemaa hoitoa, myös hänen sukulaisensa voi ottaa osaa hoitotapaamisiin.

Sinun terveytesi on aivan yhtä tärkeä

On helppoa unohtaa itsensä ja keskittyä vain ongelman omaavaan ihmiseen. Kun pidät huolta omasta jaksamisestasi ja hyvinvoinnistasi, pystyt tukemaan myös läheistäsi paremmin.

Ole ystävä, älä pankki

Peliongelmainen ihminen saattaa keksiä mitä mielikuvituksellisempia tarinoita saadakseen sinut lainaamaan hänelle rahaa. Läheisenä sinun tehtävänäsi on ennen kaikkea tukea ystävääsi henkisesti, ei taloudellisesti. Ole siis varovainen raha-asioittesi suhteen.

Tukea tarjoavia linkkejä läheisille

Peluuri

Tukea ja tietoa

Joskus asiantuntijan kanssa puhuminen on tärkeä askel elämänmuutoksessa.
Peluuri
Auttava puhelin: 0800 100 101

Mikä on voittamisen salaisuus?

Oletko koskaan pohtinut kuinka kaikki oikeastaan toimii – miksi joskus voitat ja joskus taas et? Seuraavassa vähän faktaa peleistä.

Miksi onneni vaihtelee?

Suurin osa kasinopeleistä on suunniteltu täysin sattumanvaraisiksi. Jokainen vuoro tai kierros on oma itsenäinen tapahtumansa. Et siis voi mitenkään vaikuttaa voittomahdollisuuksiisi. Hiero siis onnenkantamoistasi jos haluat – se ei kuitenkaan vaikuta pelin tulokseen.

Sattumanvarainen? Itsenäinen tapahtuma? Mitä se tarkoittaa?

Jokaisen peliautomaatin (tai vastaavan pelin) sisällä on satunnaislukugeneraattori, joka tuottaa miljoonia numeroita joka sekunti. Jokainen näistä numeroista on itsenäinen, toisista numeroista riippumaton lukunsa, joka voi olla yhtäläisellä mahdollisuudella voittava tai häviävä. Sillä, mitä tapahtuu ennen tai jälkeen, ei ole vaikutusta tulokseen.

Puhut sattumanvaraisuudesta. Mutta miksi en koskaan voita?

Joskus voi tuntua siltä. Satunnaislukugeneraattorit ovat syy siihen, miksi jotkut voittavat ensi yrityksellä toisten pelatessa pitkään ilman voittoa. Peliautomaateilla ei siis ole mitään henkilökohtaista sinua vastaan – kyse on vain sattumasta ja matematiikasta.

Mikä on taidon osuus pelaamisessa?

Joidenkin pelien, kuten urheiluvedonlyönnin, Texas Hold’em Pokerin ja Blackjackin kohdalla taitotasosi voi vaikuttaa lopputulokseen. Tämän kaltaisissa peleissä pelin sisällä tekemäsi päätökset vaikuttavat suoraan tulokseen (kun taas kolikkopeleissä niillä ei ole merkitystä). Mutta vaikka olisit kuinka etevä pelaaja, et pysty kiertämään sääntöihin rakennettua pankin etua. Tämä tarkoittaa, että todennäköisyyksien mukaan parhaatkin pelaajat häviävät ajan myötä.

Pelaaminen fyysisillä pelipaikoilla

Paf.com-pelisivuston lisäksi pelivalikoimaamme kuuluu useita fyysisiä pöytäpelejä, ruletti ja yli 1500 pelikonetta.

Miksen voi pelata lasteni kanssa?

Suomen lain mukaan rahapelejä saavat pelata vain 18 vuotta täyttäneet täysi-ikäiset. Virossa ikäraja on 21 vuotta.

Aikuisena sinä kannat vastuun alaikäisistä.
Samaan tapaan kuin et antaisi lapsen juoda alkoholia tai polttaa tupakkaa, sinun ei tule sallia kenenkään alaikäisen rahapelaamista.

Tutkimusten mukaan lapsille kehittyy herkemmin peliongelmia ja nuorena pelaamisen aloittaneille voi helpommin kehittyä koko elämän mittainen riippuvuus. Tutkimukset osoittavat, että vanhempien tai sukulaisten kanssa pelaavilla alaikäisillä on suurempi riski kehittää peliriippuvuus.

Pöytäpelit laivoilla

Voinko asetttaa talletusrajan?
Ilmoita pelipöydän hoitajalle haluamasi raja.

Voinko estää itseäni pelaamasta tietyssä pelipöydässä?
Voit estää itseltäsi pääsyn mihin tahansa pöytään matkasi aikana ilmoittamalla asiasta pelipöydän hoitajalle.